Lopathon

Scholen hebben tekort. Tekort aan leerkrachten, tijd, tekort aan materialen, tekort aan veel. Dus lopen de kinderen rondjes om de school en zijn opa’s en oma’s gecharterd om te sponsoren, per rondje of een vast bedrag.

Ook wij ontkwamen er niet aan. De sponsoring voor de 2 dochters, uit voorzichtigheid, je weet immers nooit hoelang een rondje is en hoe hard de dochters rennen, kozen we voor het veilige vaste bedrag.

En dat was maar goed ook; want 50 cent per ronde tikt al met al best aan als de jongste dochter 2 elastiekjes per keer meepakt en de oudste dochter  een lange-afstand-sprintster-in-wording blijkt (en gelukkig de eerste rondes uit puur enthousiasme geen oog heeft voor de elastiekjes) zodat het totale aantal rondjes rond de 40 schommelt.

Maar hé, goed gedaan, duim omhoog voor alle mee rennende juffen en meesters, hulpvaders- en moeders met hun vlaggen, elastiekjes, limonade, elastiekjes, bewegwijzering en aanmoedigingen, ouders, opa’s, oma’s, buren, familie, vrienden en, niet te vergeten, kinderen.

Nu is het taak van de school om  de meest toffe, mooie, chille en leuke buitenspeelmaterialen (geen buitenspeelgoed zeggen) aan te schaffen. Maar dat laat ik met een gerust aan hen over; zij zijn tenslotte de kind-educatie-specialisten.

 

 

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen