Recensies en reacties van lezers

Schoencadeaus (NL)

De eerste recensies van Mama word ik later ook een vliegtuig? zijn binnen. Nu kan ik heel stoer doen alsof het me niets uitmaakt, maar niets is minder waar. Het doet me veel, hoe lezers het vinden. Wat vrienden ervan zeggen, hoe vrienden reageren.

Want het verhaal beschrijft niet mijn leven, maar wel ‘mijn verhaal.’ Hoe ik het heb bedacht, geconstrueerd, ingevoeld, opgeschreven. Daarom is ook een niet-autobiografisch verhaal een persoonlijke vertelling.

Zo ligt je persoon open en bloot in diverse kasten en op koffietafels; word je mee op vakantie wordt genomen, in een koffer gepropt en onder de zuidfranse zon gelezen, in de trein of op de bank. Dat is een mooi besef.

Ik hoop op kreukels in het papier, ezelsoren en vetvlekken van olijven, aan elkaar geplakte bladzijden door gemorste witte wijn, theekringen, koekkruimels. Liever geen neuspeutsels, maar ja, als je eenmaal ergens ligt heb je daar niks meer over te zeggen. Dan hebben andere de regie.

Recensies – lezersrecensies – Lezersquote

“Jij bent een schrijver.”

‘De eenzaamheid van de hoofdpersoon raakt me. Ik hoop dat je met dit boek ook anderen kan raken.’

‘Donders, wat een verhaal.’

Recensie: Mama, word ik later ook een vliegtuig? – Rinske Eva Jansen

Lezersrecensie:

 

Opmerkingen van lezers:*

 

“Mooi hoe je gevoelens schetst. Vooral het deel waarin je haar gemis van haar moeder beschrijft zonder dat ze daar haar vinger op kon leggen. Een soort ondergrondse gevoel waar je als kind niets van begrijpt en maar er wel regelmatig is.”

“Ik vond het een adembenemend boek. Mooi geschreven . Als lezer zit je in het hoofd van Lizzy en voel je de pijn.”

“Er zitten best veel tikfouten en kleine vergissingen in. En af en toe komen verleden tijd vormen en tegenwoordige tijd vormen niet logisch uit de verf. Maar daar heb ik me vanuit mijn oude beroepsziekte maar een heel klein beetje aan gestoord. Voor meer had ik geen tijd. Lizzy hield me bezig.”

*De citatten heb ik anoniem gehouden omdat opmerkingen veelal in een niet-citaat-sfeer werden gemaakt. Terloops, of in een appje. Soms zelfs op een heuse briefkaart. Voor de echtheid van de uitspraken kan, of ga, ik niks bewijzen. Ik kan alleen beloven dat dit gedeelte van het verhaal wél non-fictie en autobiografisch is.
Heb je het ook gelezen en wil je er iets over zeggen? Ik hoor je graag1

Sint

Meer goed leesvoer vind je hier….Duckstad Shop

Reageer

Je e-mailadres zal niet gepubliceerd worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd. *

Gerelateerde artikelen